• Kezdőlap
  • Cserépkályha
  • Cserépkályha építés

Cserépkályha építés

A cserépkályha a 90-es évektől fokozatosan nálunk is elkezdte levetkőzni a szocialista ipar egyhangú stílusát, szűkre szabott forma- és színvilágát. Ma már széles formaválaszték, gazdag színválaszték és pontos méretekre való törekvés jellemzi a csempegyártók kínálatát, s mindehhez korszerű műszaki követelmények is párosultak. A fejlesztők törekvéseik révén rájöttek , hogy a tűztér oldalfalainak nyílásain bevezetett égési levegő fagázokkal keveredve tökéletesebb égést eredményez.


Megjelentek a légbevezetésre alkalmas gyári elemekből építhető biotűzterek, majd a gyári elemeket nélkülöző helyszínen méretre vágott anyagokból is építhető öko-tűztér, így a kályha károsanyag-kibocsátása is a megfelelő értékre csökkent. Kialakították a külső égési levegő kályhához való csatlakoztatásához szükséges elemeket, hogy légcsatornán keresztül, a lakótértől független légellátású tüzelőberendezéseket üzemeltethessünk biztonságosan, lehetővé téve a fokozott szigetelésű nyílászárók és a páraelszívók okozta légellátási és visszaáramlási problémák megoldását.

A kályhaméretezéshez fejlesztett számítógép szoftverek a teljes égéskört figyelembe véve lehetővé teszik, hogy az előírásoknak megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező tüzelőberendezést tudjunk tervezni, építeni - így valóban a jelen kor kívánalmainak megfelelő modern, korszerű műszaki tartalommal rendelkező, megújuló energiát használó, környezetkímélő tüzelőberendezést készíthetünk. Az általam épített kályhákhoz, ill. egyéb tüzelőberendezésekhez kivitelezői nyilatkozatot adok, munkáimra garanciát vállalok (rendeltetésszerű használat esetén, amihez a légszáraz tűzifa használata is hozzátartozik).
Copyright © 2017 Győri Kályha